HomeControl – lading og brannsikkerhet

Brann forårsaket av feil i elektrisk anlegg og ladere skjer skremmende ofte. Feilene er som oftest enten overbelastning og dårlig kontakt som fører til varmegang og antennelse i stikkontakter, eller feil som leder til varmeutvikling i ladere som …

17.sep.2015

0 kommentarer

Brann forårsaket av feil i elektrisk anlegg og ladere skjer skremmende ofte. Feilene er som oftest enten overbelastning og dårlig kontakt som fører til varmegang og antennelse i stikkontakter, eller feil som leder til varmeutvikling i ladere som sitter i stikkontakter.

Overbelastning i selve stikkontakten er blitt mye mer aktuelt med økende antall el-biler som lades gjennom vanlige kontakter. Lading av el-bil gir belastning over tid som medfører større risiko for overbelastning, varmeutvikling og brann. Dette er en type belastning som slike stikkontakter ikke normalt har blitt utsatt for tidligere og dermed ikke er dimensjonert for.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

HomeControl har en enkel løsning på dette problemet. Vi selger et smart stikkontakt-deksel som forbrukeren kan installere selv, og som blir en fast del av det elektriske anlegget. I dette dekselet ligger det en temperaturovervåkning som vil kutte strømmen når temperaturen går over en grense som kan medføre fare. Denne løsningen er patentert og NEMKO godkjent.

En annen sentral egenskap ved våre smarte stikkontakter er at forbrukeren kan styre dem av/på fra mobilen og nettbrett, eller la dem gå av/på i henhold til en timeplan. Dette betyr at alle elektriske apparater som man lett kan glemme at står koblet til stikkontakten, ikke bare styres via vår APP «manuelt», men kan også slås automatisk av på valgte tidspunkt i henhold til en tidsplan.

I juni skrev Dagbladet om Benjamin som kom hjem til en brennende mobillader. Bare flaks gjorde at huset ikke brant ned. Dersom laderen hadde stått i en HomeControl smartkontakt kunne Benjamin ha slått av strømmen til mobilladeren på et predefinert tidspunkt, eller med et tastetrykk på mobilen fra der han var, og han kunne dermed ha unngått at laderen gikk varm og tok fyr.

© Foto: Crestock

Det er flere som tilbyr smarte produkter, men disse er ofte veldig dyre og krever elektriker. HomeControl fokuserer på «Gjør det selv» løsninger for at den enkelte forbruker skal kunne skaffe seg sikkerhetsfunksjonalitet som beskrevet over. I tillegg har vi mange andre produkter innen sikkerhet, omsorg, komfort og energistyring.

Les mer om hvordan våre produkter bidrar til en tryggere hverdag på våre hjemmesider www.homecontrol.no

(C) Home Control AS

Leave a Reply

  1. Your email address will not be published. Required fields are marked *
  2. You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Most viewed

Mest lest

Ferdig Smarthus på 5 minutter

2022-01-28 12:36:03

10

Vi søker 8 selgere!

2022-01-28 12:36:00

50

66

Fem steg nærmere et smarthus

2022-01-29 02:03:06

132

Arkiv

2017 2016 2015
error: Content is protected !!